fbpx
Edukacija

Ar ieškote kūrybiškų būdų, kaip suteikti energijos ir sudominti savo mokinius, kai jie grįžta į mokyklą po vasaros atostogų? Reikia lengvai įgyvendinamų veiklų, kurios skatintų draugiškumą, skatintų bendravimą ir padėtų mokiniams geriau suprasti mokytoją, prasidedant naujiems mokslo metams? Galite nebeieškoti! Turime jums keletą vertingų pasiūlymų, kaip paskatinti jūsų klasės dinamiką grįžus iš atostogų.

Naujų mokslų metų pradžiai gali kilti iššūkių, ypač nepažįstamiems mokiniams, kurie vertina savo santykius su mokytoju. Pamokų nebuvimas ir iš pažiūros didžiulė ateinančio termino apimtis gali būti bauginanti. Siekdami pralaužti ledus, mokytojai dažnai klausinėja mokinių apie jų atostogų patirtį, tikėdamiesi paskatinti gyvus pokalbius apie įdomius nuotykius ir keliones. Tačiau kartais tokie klausimai gali nepasisekti, o tai gali sukelti trumpus atsakymus, diskomfortą iš mokinių, turinčių ribotas atostogas, arba pasikartojimo jausmą, kai kelis kartus užduodamas tas pats klausimas.

vasaros atostogos

Taigi, kaip užtikrinti sklandžią pirmąją grįžimo dieną? Štai dešimt novatoriškų idėjų:

1. Mokytojo darbo pokalbis

Pateikite mintį, kad mokiniai kalbins jus dėl savo kaip mokytojo vaidmens. Pateikite pavyzdinius klausimus ir leiskite jiems 5–10 minučių parengti strategiją prieš grįždami į klasę. Grįžkite pasiruošę nuoširdžiai atsakyti į klausimus, kad mokiniai galėtų geriau suvokti jūsų mokymo filosofiją ir užmegzti artimesnį ryšį su jumis.

2. Klasės taisyklės

Paprašykite klasės aptarti ir nuspręsti, koks elgesys yra palankus mokymuisi. Tada paprašykite mokinių susitarti dėl klasės taisyklių, kurių, jų nuomone, būtų naudinga laikytis per šį laikotarpį. (Stenkitės per daug neįsitraukti į taisyklių kūrimą. Mokiniai labiau linkę laikytis taisyklių, jei jaučia, kad jie prisidėjo prie jų sukūrimo.)

Paprašykite jų sudaryti klasės sutartį ir kiekvienas klasės narys pasirašytų sutartį. Padėkite sutartį matomoje vietoje, kad galėtumėte ja pasinaudoti bet kuriuo metu, kai kas nors pažeidžia klasės taisyklę.

3. Raskite ką nors, kas… (šventinis leidimas)

Puiki klasika, padedanti pralaužti ledus, mokytojai gali paruošti dalomąją medžiagą, kuri padės mokiniams rasti sąraše esančius žmones. Šiame šventiniame leidime tokie klausimai kaip „Surask ką nors, kas per šią šventę žiūrėjo gerą filmą“, „Surask žmogų, kuris susižeidė per šventes“, „Surask žmogų, kuris per šią šventę perskaitė visą knygą“, „Surask ką nors, kas žiūrėjo gerą filmą“. kažkas, ko jie dar nebuvo išbandę per atostogas“, „Suraskite ką nors, kas įgijo naujų įgūdžių“ ir kt.

Užsiėmimo pabaigoje būtinai apklauskite mokinius ir užduokite jiems klausimų apie jų žiūrėtus filmus, skaitytas knygas, patirtą traumą ar išbandytą veiklą ir pan.

4. Mano idealios atostogos

Nebūtina turėti egzotiškų atostogų, kad galėtumėte kalbėti apie savo idealias atostogas. Paprašykite mokinių užduoti vieni kitiems klausimų apie jų idealias atostogas.

Jei pageidaujate daugiau struktūros nei ši veikla, sukurkite dalomąją medžiagą arba padiktuokite šiuos klausimus savo mokiniams:

Kur tu eitum? Kuri šalis? Kuris miestas?

Kiek truktų jūsų atostogos?

Kokio tipo atostogos būtų?

Ką tu darytum? Suplanuokite savo maršrutą.

Jei jums labiau patinka ne tokios struktūros variantas, tiesiog paprašykite mokinių užbaigti sakinį: „Norėčiau, kad aš (būtojo laiko veiksmažodis)… per atostogas“. Tada galite paskatinti pratęsti kalbėjimo veiklą, paprašydami jų paaiškinti savo pasirinkimą.

5. Aktualijų viktorina

Padalinkite mokinius į dvi komandas ir paprašykite, kad jie sukurtų aktualijų viktoriną pagal naujienas, nutikusias per atostogas. Pusę klasės laiko galima skirti viktorinos ruošimui (ir atlikus tyrimą internete), o kitą pusę – viktorinos vykdymui.

Galbūt norėsite nustatyti tam tikras taisykles, kad išvengtumėte prieštaringesnių ir kruvinesnių naujienų… o gal ir ne, nes prieštaringos diskusijos gali suteikti drąsioms kalboms klasėje, jei sugebėsite jas gerai valdyti.

6. Šventinis blefo žaidimas

Galbūt susidūrėte ar net naudojote tą klasikinį TEFL žaidimą, kuriame kiekvienas mokinys pateikia po keturis teiginius ir trys iš jų yra klaidingi, o klasė turi užduoti klausimus, kad išsiaiškintų, kas yra tiesa… Šiame blefo žaidime su atostogų posūkiu , mokiniai pateikia teiginius apie tai, kas nutiko per atostogas, o jų grupės nariai turės atspėti, kuris teiginys yra teisingas, užduodami jiems klausimus apie savo patirtį.

7. Mano hobis

Ar jūsų mokiniai turi hobį, kurį jau senokai apleido? Ar jie neseniai pasirinko naują hobį? Paprašykite jų pristatyti savo pomėgius ir paaiškinti, kodėl jie į juos įsitraukė.

Jei kai kurie jūsų mokiniai neužsiima pomėgiais, išplėskite užduotį įtraukdami bet kokį jų sportą ar mankštą.

8. Atostogų skritulinė diagrama

Paprašykite mokinių sudaryti skritulinę diagramą, kaip jie praleido laiką per atostogas. Jie gali turėti tokias kategorijas kaip „Televizoriaus žiūrėjimas“, „Darbas/mokymasis“, „Miegas“, „Kažko mokytis“, „Atlikti darbus“ ir kt.

Kai jie užpildys skritulines diagramas, paprašykite jų dirbti grupėse ir palyginti rezultatus.

9. Maistas Šlovingas maistas

Tegul mokiniai papasakoja apie tai, ką skaniausią valgė ir prasčiausio skonio, ką turėjo per atostogas, o gal net sunkiausią patiekalą, kurį jie paruošė per atostogas.

Suskirstykite mokinius į komandas ir paprašykite, kad jie sudarytų vieni kitiems maisto viktoriną. Jie gali internete atlikti įdomių maisto produktų iš viso pasaulio arba plačiai žinomų maisto produktų kilmės ar paruošimo tyrimus ir apklausti vieni kitus šiomis temomis.

10. Šventinė šiukšlių medžioklė

Suskirstykite mokinius į grupes po tris ar keturis. Jiems kaip komandai pateikiamas ieškomų daiktų sąrašas – daiktai, kurie dažnai naudojami atostogų metu. Komandoms leidžiama išeiti už klasės ribų, kad surastų šiuos daiktus, todėl prieš pamoką pasidėsite kai kuriuos daiktus mokykloje. Daiktai gali būti: skėtis, užsienio valiuta, vandens butelis, žemėlapis, kompasas, pripučiamas paplūdimio / baseino žaislas, akiniai nuo saulės, dantų šepetėlis ir kt. Laimi komanda, pirmoji sugrįžusi su visu daiktų rinkiniu.

mokykla

Ar turite kokių nors kitų įdomių užsiėmimų, kuriais dažnai naudojatės pirmą dieną po atostogų? Pasidalinkite komentarų skiltyje žemiau!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *