fbpx

Ar kada nors teko bandyti įsivaizduoti, ką turėjo išgyventi už taiką kovojantys partizanai, kaip jie turėjo jaustis ir ką jie turėjo iškęsti? Ar kada nors pagalvojote, kiek stiprybės, drąsos ir pasiaukojimo jie turėjo turėti? Neabejojame, kad visa tai teko matyti filmuose ar girdėti vyresnių žmonių pasakojimuose. Tačiau, tikriausiai, nėra paprasta nusikelti į tuos metus, kuriuose niekada neteko gyventi, nelengva ir įšokti į partizanų batus, kai niekuomet neteko pajausti karo skonio.

Būtent todėl „Magic Calf“ sukūrė virtualios realybės edukaciją „Partizanų paslaptys“. Mes tikime, kad ši edukacija padės auginti patriotiškumą jaunų lietuvių širdyse bei perduoti Lietuvos istoriją pačiais įsimintiniausiais ir labiausiai įtraukiančiais būdais. Virtualios realybės patyrimo metu dalyviai nusikels į 1944-1953-ųjų, – okupacijos, partizanų sukilimo ir trėmimų laikus. Dalyviai turės atlikti tam tikras užduotis, kurios privers susidurti su iššūkiais ir taip dar geriau patirti nelengvą tų laikų įvykių gyvenimo kasdienybę. Žinoma, ir taip yra sukurta nemažai dokumentinių, meninių filmų, yra išlikę vaizdingų nuotraukų, rašytų partizanų laiškų, taip pat yra išleista knygų, istorijos vadovėlių. Ir mes manome, kad visi šie būdai yra puikūs, norint gilinti žinias apie tų laikų ypatumus. Bet juk visa edukacija patampa dar prasmingesnė ir įsimintinesnė tada, kai yra juntamos stiprios emocijos, patiriami ryškūs įspūdžiai. Todėl virtualios realybės technologijų dėka įšokti į kito batus pavyks net tiems, kuriems dažnai nebūna lengva situaciją suprasti iš kito asmens pozicijos. Taigi, ši edukacija ne tik gilins dalyvių istorines žinias, bet ir išlaisvins jų empatiją.

Vienas iš pagrindinių Magic Calf tikslų yra edukuojant mokinius jiems padėti įgyti naujų ir mūsų kraštui svarbių istorinių žinių pačiais įdomiausiais būdais. Mes neabejojame, kad toks modernus ir nenuobodus mokymosi būdas augina motyvaciją domėtis, klausti, gilintis ir mokytis. Todėl dalyviai iš šios edukacijos turėtų išeiti dar labiau motyvuoti tobulėti ir žingeidesni, nei buvo iki čia ateinant.

Skamba įdomiai? Turime dar vieną gerą naujieną – šį patyrimą nemokamai gali išbandyti visi moksleiviai, pasinaudodami kultūros pasu. Edukacija „Partizanų paslaptys“ vyksta keliose vietose: Vilniuje (Subačiaus g. 64), Kaune (Energetikų 38 ) ir Tauragėje (Liepų takas 1E). Jeigu nei viena iš šių vietų nėra šalia Jūsų, tuomet yra galimybė užsisakyti, kad ši edukaciją atvyktų pas Jus!

Ką dar reikėtų žinoti prieš atvykstant? Edukacija vyksta sporto arba aktų salės dydžio patalpuose. Atkreipiame dėmesį, kad svarbi išankstinė registracija. Registruotis galima skambinant telefono numeriu: +37065664670, pateikiant užklausą el. paštu mervytautas@gmail.com arba užpildžius registracijos formą internetinėje svetainėje magiccalf.lt. Kilus klausimų ar neaiškumų, visada raginame drąsiai kreiptis nurodytais kontaktais.

Iki pasimatymo partizanų sukilimo metais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *